Docente Ellen
Yoga Den Bosch Docent Ellen

Over de docenten...

Ellen Mackenzie

Raja Yoga - Himalaya traditie

 

Mijn naam is Ellen Mackenzie, ik woon met mijn gezin in Rosmalen. Op woensdagochtend geef ik Yoga les volgens de Himalaya traditie.

 

Tijdens mijn studie pedagogiek in Amsterdam ben ik lessen gaan volgen bij Francis Verdonk in de Raja Yoga. Als snel maakte ik de overstap naar de docentenopleiding. Zo heb ik me op jonge leeftijd al verdiept in de Raja Yoga. Rondom mijn zwangerschappen ben ik tijdelijk gestopt met de opleiding en besteedde ik mijn tijd aan de opvoeding van mijn kinderen en werk. In 2015 ben ik weer gestart met de docentenopleiding, dit keer bij de Himalaya traditie.

 

De Himalayatraditie is een vijfduizend jaar oude nog levende yoga traditie. Het bevat alle acht onderdelen van de Raja Yoga en wordt ook wel een meditatieve traditie genoemd. Er is veel aandacht voor de yogafilosofie, adem, houdingen en meditatie. Het is een milde vorm van yoga en daardoor voor iedereen geschikt.

 

In 2017 heb ik mijn bevoegdheid tot docent gehaald en vervolg ik mijn yogastudie bij de Himalayatraditie. Regelmatig volg ik retraites en workshops bij ervaren (internationale) docenten. Zo ben ik in oktober naar Italiƫ geweest samen met Maria voor een retraite met Swami Nityamuktananda Saraswati.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maria kan je mailen of bellen: 06 205 818 34