Docente Elly

Over de docenten

De lessen worden door Elly verzorgd als Maria afwezig is. Hieronder kan

je meer lezen over Elly.

 

Elly

 

Van mijn 18e tot mijn 30e ben ik werkzaam geweest in de gezond-

heidszorg. Daarna heb ik een secretaresse-opleiding gevolgd en ben ik, via uitzendwerk, op het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch terecht gekomen. Daar heb ik verschillende functies gehad en momenteel werk ik als projectmede-

werker aan plattelandsvernieuwing in De Kempen.

Ik volg al vele jaren yogalessen en nieuwsgierig geworden naar de achtergronden ervan ben ik in 2006 gestart, bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven, met de opleiding tot yogadocent. Om me nog verder te verdiepen heb ik een aantal reizen naar India gemaakt en daar cursussen gevolgd.

In de stad Rishikesh verbleef ik in de ashram Parmarth Niketan (www.parmarth.com). Daar volgde ik yogalessen van Indu Sharma. Van Sadhvi Abha Sarawati (Mata-ji) leerde ik mantra’s zingen. Bij Mata-ji volgde ik ook een cursus pranayama (yogawetenschap van adem en adembeheersing) en lessen in Oosterse filosofie. Maria (een gast-docente uit Portugal) bracht mij kennis bij over de Bhagavad Gita (een belangrijk heldendicht van de Indische literatuur). Tevens maakte ik kennis met verschillende meditatietechnieken.

 

Naast de driejarige basisopleiding heb ik de volgende modules gevolgd:

 

Adem en ademtherapie

Anneke van Geffen

Yoga voor ouderen

Swami Ramapriyananda

Filosofie

Jos Plenckers

Yoga en meditatie

Sandra Tideman

 

Sinds een aantal jaren geef ik wekelijks yogales aan collega’s op het provinciehuis. Daarnaast verzorg ik wekelijks de yoga lessen voor ouderen in buurthuis de Stolp en doe ik 1x per maand aan kirtanzingen.

 

 

Yoga neemt in mijn leven een belangrijke plek in. Door yoga ben ik me meer bewust geworden van mijn mogelijkheden en grenzen van mijn lichaam. Ik ontdek steeds weer opnieuw de relatie tussen spanning en ontspanning, adem, gedachten en emoties. Deze ervaringen wil ik graag overbrengen en delen met anderen

 

 

 

 

Maria kan je mailen of bellen: 06 205 818 34