Docente Rachel
Yoga Den Bosch Docent Rachel

Over de docenten...

Rachel Vloet

Vinyasa Flow, Yin yoga, Yin Yang en Poweryoga

 

Rachel Vloet is een gecertificeerd docent Poweryoga, Vinyasa yoga en Yin yoga. Zij is de eigenaresse van Padma Yoga en geeft haar lessen op locatie Lange Tuinstraat 52. In 2018 zijn Maria en Rachel een intensieve samenwerking aangegaan. Dit betekent dat je met de strippenkaart van Yoga Bij Maya ook kan betalen voor je lessen bij Padma Yoga en omgekeerd. Zie lesrooster voor het uitgebreide aanbod.

 

Even voorstellen.....

Ongeveer 10 jaar geleden ben ik bij Maria hatha yogalessen gaan volgen. En vanaf het begin ontdekte ik hoeveel positiefs dat wekelijks uurtje yoga me bracht. Yoga maakte me duidelijk hoe erg ik in mijn hoofd zat en hoe weinig verbinding ik had met mijn lijf. Het beoefenen van yoga is voor mij de manier om om te gaan met alle hectiek van buitenaf, en ook met die interne maalstroom van gedachten en allerlei emoties die je soms lijken te overspoelen.

 

Voor mij betekent het yogapad de weg naar bewustwording en verbinding. Bewustwording van mijn lijf, van mijn ademhaling, van hoe ik reageer op invloeden van buiten, van spanning en ontspanning. En verbinding met mezelf, met anderen, met de wereld om me heen. Yoga is immers zoveel meer dan alleen het uitvoeren van de asana’s op de mat.

 

Na jarenlang als docent Zorg en Welzijn in het MBO onderwijs werkzaam te zijn geweest, wilde ik me verder verdiepen in de yoga. Naast het beoefenen en uitdiepen van de asana’s, het leren lesgeven, was ik ook nieuwsgierig naar de filosofie van yoga. Ik volgde diverse yoga-docentenopleidingen, hatha yoga, poweryoga-vinyasa yoga en yin yoga, en mag mezelf nu op 46-jarige leeftijd yogadocent noemen. En ik ben nog lang niet uitgeleerd. Gelukkig maar...

 

Vnyasa Flow

Bij Vinyasa Flow die ik geef, zitten elementen van de poweryoga (ashtanga) zoals de zonnegroeten en soms wat intensieve overgangen tussen houdingen. In deze les zijn de verschillende houdingen er op gericht om geest en lichaam te versterken. Vinyasa betekent 'verbinding van beweging en ademhaling’. Door deze verbinding onderstaat er een natuurlijk ritme, flow, waarin in de houdingen elkaar in een redelijk tempo opvolgen. Flow vanuit ademhalen, voelen, loslaten, ruimte en ruimte. Deze les is geschikt voor iedereen die wat meer fysieke uitdaging uitzoekt. Ook als je met veel onrust te maken hebt, helpen de krachtige en dynamische oefeningen die aandacht en inspanning vragen, om uit je hoofd en in je lijf te komen. En je wordt tegelijkertijd uitgedaagd om tijdens de les met mildheid en acceptatie naar jezelf te blijven kijken.

 

Als beginnend yogadocent vind ik het fijn als er in de les een wisselwerking plaatsvindt, jullie leren van mij en ik van jullie. Dit zorgt voor een toegankelijke, veilige en open sfeer, waarin dus altijd ruimte is voor uitwisseling.

 

Liefs,

Rachel

 

 

 

 

 

 

Maria kan je mailen of bellen: 06 205 818 34