Docenten
Yoga Den Bosch Docent Maria

Over de docenten...

Maria Palmen

Hatha Yoga en verdiepers

Het streven is erop gericht een bijdrage te leveren aan een duurzame, vreedzame maatschappij door mensen op weg te helpen met yoga, thuis te laten komen in het lichaam, te verbinden met de levenskracht, en te inspireren om zelf het volledige pad van yoga te gaan leven. Daarom geef ik lessen, workshops, en lezingen maar krijg ook steeds duidelijker een organiserende, verbindende taak in de yoga community.

Op dit moment ben ik leerling van Swami Nitya Muktananda Saraswati, Swami Ma Tripurashakti Bharati en Ria Holt die allen grote nadruk leggen op het meditatieve aspect van yoga.

Mijn basis opleiding tot docente heb ik gevolgd bij Saswitha in Bilthoven. Daar ben ik nog steeds dankbaar voor; de rijkdom en volledigheid van het onderricht en wat me de laatste tijd ook opvalt, de grote nadruk die daar wordt gelegd op ahimsa. (geweldloosheid) zowel in de eigen beoefening als in het lesgeven. Maar al te vaak hoor ik de laatste tijd om mij heen over yoga blessures, zelfs van mensen die een docentenopleiding volgen. Bij Saswitha heb ik geleerd om te oefenen met geduld, en om mensen NIET te corrigeren (wordt tegenwoordig verpakt als ""adjustments), maar door algemene mondelinge aanwijzingen te geven, en mensen daardoor zelf te laten ontdekken waar er ruimte is en wat de houding te weegbrengt. Die ruimte komt, wanneer je er , ook geestelijk, aan toe bent...eerder niet....Daarom is het belangrijk niet alleen asana s te oefenen maar het gehele 8 voudige pad te volgen en in het dagelijks leven in de praktijk te brengen. En bij dat laatste aspect geeft Swami Nitya mij onzettend veel inspiratie, en swami Ma Tri mij ontzettend veel inzicht en lesmateriaal.

 

In 1994 ben ik begonnen met het volgen van zwangerschapsyoga bij Willie Deiman. Na de geboorte van mijn dochter Emanuelle bleef de belangstelling voor yoga bestaan.

Na zelf wat geƫxperimenteerd te hebben met boekjes ben ik op yoga les gegaan bij Margret Tillemans. In 2005 ben ik na het afronden van de basisopleiding bij Saswitha,begonnen met lesgeven en is yoga een manier van leven geworden.

 

Ik streef erna mensen op weg te helpen met yoga, thuis te laten komen in het lichaam, te verbinden met de levenskracht, en te inspireren om zelf het volledige pad van yoga te gaan leven.

Naast de basisopleiding bij Saswitha heb ik de volgende specialisaties doorlopen:

Ayurvedische beginselen en massage

Diana Plenckers

Adem en adem therapie

Anneke van Geffen

Yantra tekenen

Irma Jaspers

Mantra zingen

Mataji sadhvi Abha Saraswati

Hansuman

Irma Jaspers

Yoga en Dans

Magda Samson

Yama Niyama

Mataji Sadhvi Abha Saraswati

Pranayama

Noor Palazzi

Filosofie

Jos Plenckers

Meditatie

Lea Vos

Trancedente meditatie

Ria Holt

Ananada

Swami Nityamuktananda Saraswati

Yoga voor kinderen

Simone van Osch

Yoga voor jongeren

Martijn de Jonge

Yoga voor tieners

Femmy Brug

Critical Alignment voor 50+

Jacoline Norden

Yoga voor ouderen

Anneke van Geffen

Yvonne Buys

Swami Ramapriyananda

Yoga vooor lichamelijk gehandicapten

Ineke Visser

Prana yoga flow

Alberto Pagannini

De 5 maya s

Maria Clicteur

Yoga voor geestelijk gehandicapten

Uf Riezenbosch

Anatomie en fysiologie

Eran Ehrlich

Bekkenbodem

Marijke Ludwig

Lekelien Buurman

Hormoonyoga

Dinah Rodrigues

Mieke de Bok

Hartcoherentie en middenrifadem

Marilou Hermens

verbonden aan het Swami Rama Sadhaka Grama onderzoeksinstituut voor yoga in Rishikesh India.

 

 

 

Maria kan je mailen of bellen: 06 205 818 34