Maria
Yoga Den Bosch Docent Maria

Over de docenten...

Maria Palmen

Hatha Yoga en verdiepers

Het streven is erop gericht een bijdrage te leveren aan een duurzame, vreedzame maatschappij door mensen op weg te helpen met yoga, thuis te laten komen in het lichaam, te verbinden met de levenskracht, en te inspireren om zelf het volledige pad van yoga te gaan leven. Daarom geef ik lessen, workshops, en lezingen maar krijg ook steeds duidelijker een organiserende, verbindende taak in de yoga community.

Op dit moment ben ik leerling van Swami Nitya Muktananda Saraswati, Swami Ma Tripurashakti Bharati en Ria Holt die allen grote nadruk leggen op het meditatieve aspect van yoga.

Mijn basis opleiding tot docente heb ik gevolgd bij Saswitha in Bilthoven. Daar ben ik nog steeds dankbaar voor; de rijkdom, volledigheid en de grote nadruk die daar wordt gelegd op ahimsa. (geweldloosheid) zowel in de eigen beoefening als in het lesgeven. Maar al te vaak hoor ik de laatste tijd om mij heen over yoga blessures, zelfs van mensen die een docentenopleiding volgen. Bij Saswitha heb ik geleerd om te oefenen met geduld, en om mensen niet of zo min mogelijk te corrigeren (adjustments), maar door algemene mondelinge aanwijzingen te geven,mensen zelf te laten ontdekken waar er ruimte is en wat de houding te weegbrengt. Die ruimte komt, wanneer je er , ook geestelijk, aan toe bent...eerder niet....Daarom is het belangrijk niet alleen asana s te oefenen maar het gehele 8 voudige pad te volgen en in het dagelijks leven in de praktijk te brengen. En bij dat laatste aspect geeft Swami Nitya mij onzettend veel inspiratie.

 

In 1994 ben ik begonnen met het volgen van zwangerschapsyoga bij Willie Deiman. Na de geboorte van mijn dochter Emanuelle bleef de belangstelling voor yoga bestaan.

Na zelf wat geƫxperimenteerd te hebben met boekjes ben ik op yoga les gegaan bij Margret Tillemans. In 2005 ben ik na het afronden van de basisopleiding bij Saswitha,begonnen met lesgeven en is yoga een manier van leven geworden.

 

Ik streef erna mensen op weg te helpen met yoga, thuis te laten komen in het lichaam, te verbinden met de levenskracht, en te inspireren om zelf het volledige pad van yoga te gaan leven.

 

 

 

Maria kan je mailen of bellen: 06 205 818 34