Maria
Yoga Den Bosch Docent Maria

Over de docenten...

Maria Palmen

Hatha Yoga: Filosofie, Asana en Meditatie

13 jaar ervaring als yogadocent

Geduld, Inlevingsvermogen, Betrouwbaarheid

Dienend en inspirerend leiderschap op het gebied van spiritualiteit

Het streven is erop gericht een bijdrage te leveren aan een duurzame, vreedzame maatschappij door mensen thuis te laten komen in het lichaam, te verbinden met de levenskracht, en te inspireren om zelf het volledige pad van yoga te gaan leven. Daarom geef ik lessen, workshops, en lezingen. Daarnaast faciliteer ik op allerlei manieren de yoga community

Op dit moment ben ik leerling van Swami Nitya Muktananda Saraswati, Swami Ma Tripurashakti Bharati en Ria Holt die allen grote nadruk leggen op het meditatieve aspect van yoga en het toepassen van het volledige 8 voudige pad in het dagelijks leven.

Mijn basis opleiding tot docente heb ik gevolgd bij Saswitha in Bilthoven. Daar ben ik nog steeds dankbaar voor; de rijkdom en volledigheid van het onderricht, met grote nadruk op ahimsa (geweldloosheid) zowel in de eigen beoefening als in het lesgeven, houden mij en al mijn studenten al 14 jaar blessure vrij . Bij Saswitha heb ik geleerd om te oefenen met geduld, en om mensen niet te corrigeren (adjustments). Door algemene mondelinge aanwijzingen te geven, laat ik mensen zelf ontdekken waar er ruimte is en wat de houding teweeg kan brengen. Die ruimte komt, wanneer je er , ook geestelijk, aan toe bent...eerder niet....Daarom is het belangrijk niet alleen asana s te beoefenen maar ook te mediteren en het gehele 8 voudige pad in het dagelijks leven in de praktijk te brengen.

 

Voorafgaand aan de Saswitha opleiding tot yoga docent heb ik les gehad van Margret Tillemans en Willie Deiman(zwangerschapsyoga)

Mijn tien en twintiger jaren kenmerkten zich door sex, drugs en rock n roll; afgestudeerd als meester in de rechten runde ik het Rockcafe in de Karrenstraat.

Als kind al was ik gefasineerd door alles wat Oosters was. De geur van Wierook, Japanse prenten, het winkeltje van Pieternel van de Korput, nasi eten, en praten met planten en dieren vond ik heel normaal.

 

 

 

 

 

Maria kan je mailen of bellen: 06 205 818 34