Coaching

Welkom / Individueel / Coaching


Yoga lifestyle Coaching


Vind je het moeilijk om alle beginselen van de Yogafilosofie te integreren in je dagelijks leven?

Wil je ook buiten de mat, tijdens de hectiek van alle dag, in de "yoga state of mind" blijven?

Dan is  het interne  traject "Yoga lifestyle coaching" iets voor jou.

Tijdens je verblijf krijg je praktische handvaten om het volledige  achtvoudige pad van Yoga, bekend uit de sutra s van patanjali , in je dagelijks leven te integreren.


Waar mensen moeite mee hebben in het dagelijks leven is vooral om ontspannen in verbinding met de levenskracht te blijven, temidden van hectiek of werkdruk. Maria ziet steeds meer mensen, die overspannen zijn, burn out klachten hebben of in relationele problemen zitten. Ze vinden verlichting bij een uurtje yoga in de week, en Maria moedigt mensen aan ook thuis te mediteren en asana s te oefenen, maar dat komt er vaak niet van. Soms boeken mensen een yoga vakantie of retraite , maar eenmaal thuis en weer aan het werk begint alle stress weer van voren af aan. ``Kon ik maar es een weekje met jou door het dagelijks leven``, werd er menigmaal verzucht, ``het lukt me niet om thuis in mijn eentje of met mijn partner, patronen te doorbreken.``


Met Yoga lifestyle coaching geeft Maria gehoor aan deze wens:


Tijdens een (telefonische)intake kan je zelf aangeven op welk gebied je op dit moment in je leven de meeste onrust ervaart, of welke begrippen uit de sutra s je moeilijk kan integreren in je dagelijks leven.


Vervolgens kom je logeren en gaat mee in het dagritme van Maria. Dat betekent vroeg opstaan, yoga asanas beoefenen, meditatie, gezond ontbijten en dan ``gewoon`` naar of aan je werk. Na je dagelijkse werkzaamheden is er een meditatie moment om de werkdag af te sluiten. Je helpt soms mee met het huishouden en het bereiden van het diner (dat kan betekenen dat je wat werk doet in de moestuin of boodschappen haalt) en we eten samen. Er is weinig tijd voor je mobiel en de tv, en veel tijd voor praktijk en theorie van yoga;


s avonds kan je meedoen met een open groepsles yoga, er is ruimte voor wandelen en massage, en om alle vragen te stellen die je bezig houden rondom de Yoga praktijk en filosofie en de integratie daarvan in je dagelijks leven. Je gaat vroeg naar bed. We maken samen een plan van aanpak hoe en wanneer je rustmomenten in jouw dagritme kan inbouwen, of hoe je tijdens de dagelijkse praktijk invulling kan geven aan alle aspecten van het 8 voudige pad van Yoga, volgens de sutra van Patanjali. Dit neem je als huiswerk mee. Na 6 a 7 weken is er een evaluatiemoment, maar ook tijdens die 6 a 7 weken blijven we verbonden. Je kan vragen blijven stellen, en praktijk ervaring blijven delen. Je gaat deel uitmaken van de YogaBijMaya community en kan daar zoveel of zo weinig gebruik van maken als je wil.


Optioneel is een bezoek aan een ayurvedisch therapeut( op loopafstand) om je basisconstitutie via polsdiagnose te laten vaststellen zodat je eetpatroon en voeding daar meteen op kan worden afgesteld.


Dit yoga implementatieprogramma kan je 3 tot 5 dagen volgen, en is uitermate geschikt voor degene die bijvoorbeeld een korte 200 uur yogadocenten opleiding hebben gevolgd of al wat langer op regelmatige basis met yoga bezig zijn.

 

Reacties:


Unplug, Relax & Enjoy

Een week bij Maria is exact wat ik nodig had, boven verwachtingen zelfs. Hier kan je alles vinden wat je wilt; een yoga week gevuld met mediatie, yoga, persoonlijke training/coaching, massages en gezond heerlijk eten of lekker het mooie Den Bosch in en daar lekker bootjes varen, terrasjes pakken, shoppen etc, het kan hier allemaal.

Ik heb hier de rust gevonden waar ik al een tijd naar verlangden maar niet wist hoe of waar. Elke dag begon al heerlijk met vroege ochtend yoga en mediatie. Een hele bijzondere ervaring was de full moon yoga sessie, dit was zo magisch, ik zal het nooit vergeten.

Maria is zeer gastvrij en vriendelijk, je voelt je hier gelijk thuis.

Anne van Bree


Zonder oordeel

Nog iedere dag ben ik dankbaar dat Maria mij in contact heeft gebracht met Yoga en Ayurveda.Haar passie en gedrevenheid in de liefde voor deze lifestyle zijn aanstekelijk. Zodanig zelfs dat ik me , aangestoken door haar enthousiasme , ook ben gaan verdiepen in ayurveda en inmiddels een goed lopende ayurvedische praktijk heb. Toch dringt zij niks op, bij Maria mag je helemaal zijn wie je bent. De keren dat ik me liet afleiden door de drukte en hectiek van het leven en een beetje afdwaalde van het pad, was zij het weer die mij vol begrip, zonder oordeel en liefdevol terugbracht naar de vebinding met het Zijn in het hier en nu.

Therese van Gool

www.guna-ayurveda.nl


 

Vertrouwen in de toekomst

Wat yoga nou eigenlijk precies inhield wist ik helemaal niet toen ik voor de eerste keer een kamer boekte bij de YogaBijMaya Bnb. Het asana(lichaamshouding) gedeelte van de yogales vond ik wel fijn maar greep me niet echt aan. Waar ik wel door getroffen werd was de openheid en helderheid waarmee Maria wist uit te leggen hoe bepaalde processen in de geest vat op je kunnen krijgen en ook wat je kan doen om deze gedachtepatronen te doorbreken. Na jaren lang bevangen te zijn geweest door angst om bepaalde stappen te zetten en patronen te doorbreken kreeg ik me hier toch ineens een hoop inzicht , moed en daadkracht! Ik voelde precies dat duwtje in de rug wat ik nodig had om aan de slag te gaan met wat ik eigenlijk al heel lang wilde: Het herstellen van bepaalde familierelaties en het wegwerken van oude jeugdtrauma s . Inmiddels mediteer ik iedere dag met behulp van de headspace app, ik heb een mindfullness cursus gevolgd, ik ben ik gesprek met een psycholoog,  en krijg langzaam weer een beetje vertrouwen in de toekomst.


T.J.

© Copyright 2018. All Rights Reserved.