Docente Annika

Annika Janssen

Yoga Den Bosch - Annika Janssen

Vinyasa Flow Yoga

"Mijn kernwaarden als yogadocente: positiviteit, kalmte, plezier in yoga, veiligheid en persoonlijk kunnen."


Annika woont in Den Bosch en heeft de docentenopleiding Hatha Yoga en Vinyasa Flow afgerond in Rishikesh, Noord-India. Rishikesh wordt ook wel 'the Yogacapital of the World' genoemd. Zij studeerde in Rishikesh yoga aan Vinyasa Yoga School, een intensieve RYS (Registered Yoga School)  opleiding. “De reden dat ik yogadocente ben geworden is omdat ik deze prachtige, gezonde ‘lifestyle’ graag overbreng op anderen. Lief en goed zijn voor lichaam en geest! Ik doceer yoga vanuit het hart. Yoga is  voor mij acceptatie, tijdens een les (als docent of student) zet ik vaak de intentie mijn hart te zien als de zon, de zon schijnt immers voor iedereen. Dit vind ikzelf de prachtigste betekenis van yoga.

" Met beweging van het yoga nemen we energieblokkades weg en circuleert positieve energie door het lichaam. Deze positieve energie kunnen we vervolgens laten 'schijnen' over anderen."


Vinyasa Yoga: 

Vinyasa Yoga heeft zich ontwikkeld vanuit de traditionele vorm Hatha Yoga. Vinyasa Yoga werkt met dezelfde asana’s (houdingen) en verbindt deze houdingen aan elkaar als in een dynamische dans. De ene asana volgt de andere op, verbonden door een diepe en krachtige yogi ademhaling. Dit wordt een Flow genoemd. De beweging gecombineerd met een gereguleerde ademhaling kan een meditatieve uitwerking hebben. Vinyasa yoga maakt je krachtig, geeft je controle over het lichaam en balanceert ademhaling en beweging. Na regelmatig Vinyasa Yoga te hebben beoefend merk je dat je in het dagelijks leven steviger in je schoenen staat.

Voor meer info over Annika's opleiding in Rishikesh, India zie: Vinyasa Flow Yoga© Copyright 2018. All Rights Reserved.