Docente Maria


Maria

Yoga Den Bosch - Elly

Groepslessen Hatha Yoga, Filosofie en Meditatie.

Individuele trajecten: prive les, yoga lifestyle coaching, leefstijl interventie, ademtherapie, ayurvedische massage, persoonlijk gesprek, Yoga therapie


Kernkwaliteiten: Geduld, Inlevingsvermogen, Betrouwbaarheid, Eenvoud.

Levensopdracht: Dienend en inspirerend leiderschap op het gebied van spiritualiteit, en natuurreligie; Zorg voor degene die zich aan mijn zorg toevertrouwen.

Het streven is erop gericht een bijdrage te leveren aan een duurzame, vreedzame maatschappij door mensen thuis te laten komen in het lichaam, en blijvend te verbinden met de adem en de levenskracht.

Op dit moment ben ik leerling van Swami Nitya Muktananda Saraswati, Swami Ma Tripurashakti Bharati en Ria Holt  die allemaal grote nadruk leggen op het meditatieve aspect van yoga en het toepassen van het volledige 8 voudige pad in het dagelijks leven. De traditie vanwaaruit zij lesgeven wordt de Himalaya traditie genoemd met als grote inspirator swami Rama.

Mijn basis opleiding tot docente heb ik gevolgd bij  Saswitha in Bilthoven. Daar ben ik nog steeds dankbaar voor; de rijkdom en volledigheid van het onderricht, met grote nadruk op ahimsa (geweldloosheid) zowel in de eigen beoefening als in het lesgeven, houden mij en al mijn studenten al 14 jaar blessure vrij. Bij Saswitha heb ik geleerd om de adem centraal te stellen, te oefenen met geduld, en om mensen persoonlijk zo min mogelijk te corrigeren (adjustments).  Door algemene mondelinge aanwijzingen te geven, laat ik mensen zelf ontdekken waar er ruimte is en wat een houding teweeg kan brengen.  Die ruimte komt, wanneer je er , ook geestelijk, aan toe bent...eerder niet....Daarom is het belangrijk niet alleen asana s te beoefenen maar ook te mediteren en het gehele 8 voudige pad in het dagelijks leven in de praktijk te brengen.


Voorafgaand aan de Saswitha opleiding tot yoga docent heb ik les gehad van Margret Tillemans en Willie Deiman (zwangerschapsyoga). Meer over mijn opleidingen kan je hier lezen.


Mijn tien en twintiger jaren kenmerkten zich door "sex, drugs en rock n roll"; Afgestudeerd als meester in de rechten runde ik het Rockcafe in de Karrenstraat en was het alle dagen feest.

Dat is het nu nog steeds.....ik heb nooit het idee dat ik "moet gaan werken", hoewel ik natuurlijk wel de tijd een beetje in de gaten moet houden.. ik hou van wat ik mag doen........

Als kind al was ik gefasineerd door alles wat Oosters was. De geur van Wierook, Japanse prenten, het winkeltje van Pieternel van de Korput, nasi eten, en praten met planten en dieren vond ik heel normaal.
© Copyright 2018. All Rights Reserved.