Docente Elly


Elly

Yoga Den Bosch - Elly

"Ik volg al vele jaren yogalessen en nieuwsgierig geworden naar de achtergronden ervan ben ik in 2006 gestart, bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte te Bilthoven, met de opleiding tot yogadocent. Om me nog verder te verdiepen heb ik een aantal reizen naar India gemaakt en daar cursussen gevolgd.


In de stad Rishikesh verbleef ik in de ashram Parmarth Niketan (www.parmarth.com). Daar volgde ik yogalessen van Indu Sharma. Van Sadhvi Abha Sarawati (Mata-ji) leerde ik mantra’s zingen. Bij Mata-ji volgde ik ook een cursus pranayama (yogawetenschap van adem en adembeheersing) en lessen in Oosterse filosofie. Maria (een gast-docente uit Portugal) bracht mij kennis bij over de Bhagavad Gita (een belangrijk heldendicht van de Indische literatuur). Tevens maakte ik kennis met verschillende meditatietechnieken.


Naast de driejarige basisopleiding heb ik de volgende modules gevolgd:

    Adem en ademtherapie

    Anneke van Geffen

    Yoga voor ouderen

    Swami Ramapriyananda

    Filosofie

    Jos Plenckers

    Yoga en meditatie

    Sandra Tideman


Sinds een aantal jaren geef ik wekelijks yogales aan collega’s op het provinciehuis. Daarnaast verzorg ik wekelijks de yoga lessen voor ouderen in buurthuis de Stolp en doe ik 1x per maand aan kirtanzingen.


Werk

Van mijn 18e tot mijn 30e ben ik werkzaam geweest in de gezondheidszorg. Daarna heb ik een secretaresseopleiding gevolgd en ben ik, via uitzendwerk, op het provinciehuis in ’s-Hertogenbosch terecht gekomen. Daar heb ik verschillende functies gehad en momenteel werk ik als projectmedewerker aan plattelandsvernieuwing in De Kempen."


© Copyright 2018. All Rights Reserved.