Hormonen en yoga

 

Welkom / Verdiepers, Workshops, Masterclasses / Hormonen in balans met Yoga

Hormonen in balans met Yoga

 

 

Hoe we ons voelen wordt in belangrijke mate bepaald door hormonen. In het leven van de vrouw hebben veel meer hormoon-schommelingen plaats dan in het leven van een man. In de puberteit gaan jongens en meisjes allebei door een ontwikkelingsfase die grotendeels bepaald wordt door hormonen, maar bij meisjes is de puberteit slechts het begin. Vervolgens blijft het peil van de verschillende vrouwelijke hormonen maandelijks in beweging. Bij zwangerschap is er de plotselinge toename van een bepaald hormoon, na de zwangerschap is dit ineens weer voorbij en als de overgang inzet is er de abrupte vermindering van een bepaald hormoon. Hormonen worden aangemaakt in verschillende klieren in het lichaam die allemaal nauw met elkaar samenwerken zoals de leden van een orkest die geleid worden door een dirigent. Hormonen in balans met Yoga richt zich met fysieke oefeningen op de plaatsen in het lichaam waar de hormoonklieren zich bevinden zodat deze "leden van het orkest" optimaal kunnen functioneren. Daarnaast richt Hormonen in balans met Yoga zich op "de dirigent" een kleine hormoonklier die diep in de hersenen verscholen ligt, door meditatie en ontspannings-oefeningen. Tenslotte wordt er aandacht besteed aan hoe je met voeding invloed kan uitoefenen op het functioneren van de hormoonhuishouding.

Al 20 jaar ben ik bezig met Yoga waarvan ik me de laatste 4 jaar bijna dagelijks bezig houd met het in de praktijk brengen van Hormonen in balans met Yoga. Ik heb in de afgelopen 5 jaar scholing gevolgd bij, en overleg gehad met verschillende specialisten op dit vakgebied waaronder Dinah Rodrigues, Mieke de Bock, Gonnie van de Lang en dr Anil kumar Metha, die elk met hun eigen insteek dit onderwerp benaderen.Vanuit deze vier invalshoeken heb ik zelf onderzocht wat voor mij de meest werkzame methode is om een gevoel van hormoonbalans te leren kennen. Inmiddels weet ik welke oefeningen goed zijn om te starten en welke je later kan toevoegen of weglaten.

Voor iedere vrouw zal Hormonen in balans met Yoga de start van een zoektocht zijn naar de eigen unieke vrouwelijke identiteit, van waaruit inzicht ontstaat in de persoonlijke behoeften op het gebied van beweging, ontspanning en voeding, waardoor de hormoonhuishouding optimaal kan gaan functioneren.

 

thema Hormonen in Balans met Yoga.

Voor deze lessencyclus kan een aparte 5 of 10 strippenkaart worden aangeschaft (€ 42,50 voor 5 strippen eens per week les,

€ 65,- voor 10 strippen twee keer per week les). Cursisten met een reguliere strippenkaart kunnen met deze kaart ook

Hormonen in balans met Yoga lessen volgen.

 

© Copyright 2018. All Rights Reserved.