Brugklassers

Yoga voor brugklassers

Yoga Den Bosch Brugklassers

Tijdens de lessen Yoga voor brugklassers gaat het allemaal om ‘’ in balans blijven’’. Als brugklasser krijg je te maken met veel veranderingen:

 

  • in de leefwereld om je heen.

Ander schoolgebouw, waar ook andere regels zijn, andere vrienden, andere route van en naar school toe, andere dingen doen in je vrije tijd: ( huiswerk maken moet namelijk écht!)

 

  • in je eigen lichaam

verandert en dat merk je aan je vaak wisselende stemmingen. Zonder dat je er zelf een verklaring voor hebt ben je bijvoorbeeld ineens chagrijnig, of heel druk en uitgelaten, terwijl je je de week erop ineens heel moe en lusteloos kan voelen.

 

Een yoga les duurt een uur en bestaat meestal uit:

 

  • Bespreken thema van de les en vragen

 

  • Warming up

 

  • Spel

 

  • Asana

 

  • Ontspanning

 

Soms krijg je iets mee naar huis om te oefenen. Je bent altijd vrij om hier wel of niet thuis iets mee te doen.

Yoga Den Bosch Brugklassers

De yoga oefeningen die je in dit jaar leert helpen je om goed om te gaan met deze veranderingen en toch jezelf te blijven, zonder je eigen grenzen over te gaan. Door het doen van de verschillende yoga houdingen(asana’s) ga je je eigen grenzen leren kennen en accepteren. Je krijgt het gevoel van evenwicht in lichaam en geest, en je leert verschillende technieken om dit evenwicht te herstellen, wanneer dit door alle veranderingen in en om je heen uit balans is geraakt. Veel aandacht wordt besteed aan Shavasana, een liggende houding waarbij het volledige lichaam ontspant.

 

De lessen worden gegeven in kleine groepjes van maximaal 8 personen, waarin vertrouwd en respectvol met elkaar wordt omgegaan.

 

 

 

 

 

 

Yoga Den Bosch FB
Yoga Den Bosch  Jantra

Maria kan je mailen of bellen: 06 205 818 34