Hatha yoga, de hormonen en de Overgang

Hatha yoga, de hormonen en de Overgang

naar de tweede levensfase van de vrouw

 

Na 2 jaar bijna dagelijks persoonlijk onderzoek naar de werking van verschillende yoga houdingen op de hormoonbalans tijdens de overgang, en verdieping in het onderwerp via deelname aan verschillende workshops en literatuur, ben ik er klaar voor, om de opgedane kennis en ervaring op dit gebied, te gaan delen en doorgeven.

 

Programmaopbouw:

Zondag starten we met theorie (de tweede levensfase van de vrouw), uitleg en uitproberen van de oefeningen.(nadruk ligt op de adem en fysieke kant) De oefeningen richten zich niet zozeer op de spieren maar op de klieren die bij de hormoonhuishouding betrokken zijn.

In de week daaropvolgend kan je zo vaak als je wil, volgens onderstaand schema, de hatha yoga serie, onder begeleiding komen oefenen. Dat maakt dat de serie als geheel goed in je hoofd komt te zitten, zodat je thuis niet met een papiertje aan de gang hoeft om er een dagelijkse praktijk van te maken.

De zaterdag sluiten we af met het uitvoeren van de serie (nadruk op de adem en energetische kant), theorie (de 10 mahavidya´s) en vragen.

 

Voor wie

Het aanleren van deze oefenserie en de uitleg van de theoretische achtergrond is interessant voor alle vrouwen vanaf 40 of zij die al op jongere leeftijd in aanraking zijn gekomen met de emotionele of fysieke verschijnselen van de overgang naar de tweede levensfase. Er is geen voorkennis van yoga of een bepaalde lenigheid voor nodig.

 

Voor wie niet

Omdat regelmatige beoefening van deze specifieke yogahoudingen,

soms gecombineerd met een gecontroleerde manier van ademen, tot een toename van het oestrogeen-hormoon nivo in het lichaam leidt, zijn deze oefeningen niet geschikt als je vleesbomen,cystes of een hormoon-afhankelijke vorm van kanker hebt.

 

Locatie:

Yogabijmaya

 

Aanmelden:

Via een mail en overmaking van het lesgeld op giro 4228446 tnv Maria Palmen yogadocent.

 

Plaatsing geschied op volgorde van binnenkomst van de betaling. Zodra deze week is volgeboekt laat ik je dat weten via de mail. Heb je wel belang-stelling maar kan je niet de eerste week van Juli, dan is er bij voldoende belangstelling (laat dit dus meteen weten) mogelijk nog een herhaling in de week van 5-11 augustus 2012.

 

Data:

Zondag 1 juli: (10-30-15.30)

theorie, uitleg en uitproberen van de oefeningen.

 

Optioneel:

mogelijkheid om de serie te komen oefenen

Maandag 2 juli (6.30-7.30)

Dinsdag 3 juli (7.30-8.30)

Woensdag 4 juli (8.30-9.30)

Donderdag 5 juli (7.30-8.30)

Vrijdag 6 juli (6.30-7.30)

 

Zaterdag 7 juli (10.30-15.50)

de hatha yoga oefeningen, vragen, theorie.

 

Kosten:

De kosten voor deelname aan dit zomerprogramma zijn €119,- incl. werkmap, thee, en een lichte lunch de weekend. Helaas worden de kosten voor deze hatha yoga hormoon therapie nog niet vergoed door enige ziektekostenverzekering, hoewel Dinah Rodrigues wel haar best doet om de effecten van haar methode wetenschappelijk/medisch te bewijzen.

 

Terug naar andere nieuws