Zwangerschapsyoga

zwangerschapsyoga

Zo goed kende ik hem nog niet, die lange grapjas waar ik mee in bed was beland. Het leven in de 90ties was een groot feest van sex, drugs en rock n roll. De tijd waarin het leven een groot feest was en het heel normaal was om na ``de daad`` allebei een sigaret op te steken, es flink te inhaleren, en dan een grote rookwolk uit te blazen.... en toen, tijdens het uitblazen voelde ik HET: Een twinkeling in mijn onderbuik; een sterretje, een schittering.....``he wat is dat`` riep ik verbaasd uit, omdat ik zoiets wonderlijks nog nooit had gevoeld. En terwijl ik het riep wist ik eigenlijk wel wat het was......Meegevoerd door het vuur der passie was anti conceptie natuurlijk weer iets waar ik pas achteraf aan dacht.....

Die twinkel was het begin van mijn zwangerschap maar ook het begin van mijn yoga weg. Want die twinkel was een magische ervaring. Het ontstaan van leven, voelbaar als licht, diep in het donkerste binnenste in mij....... Er ontbrandde iets....de spirit die zich verenigde met de materie , energie kwam vrij, en iets in mij werd wakker. Het was een overweldigende ervaring voor iemand die zich in dit leven nog nooit met yoga had bezig gehouden.

Intuitief werd het toen zwangerschaps yoga in plaats van zwangerschaps gym.

Van deze lessen , die altijd samen met partner waren, herinner ik mij vooral het krampachtig inhouden van de slappe lach die we steeds kregen, de beleving van de adem en de ontspanning. Omdat ik wel iets meer over yoga wilde weten leende mijn overbuurvrouw Marenthe me een boekje geschreven door ene Saswitha met als titel ``Tapas doen``.

6 jaar later begon ik aan mijn yoga docentenopleiding bij de Saswitha stichting in Bilthoven. De specialisatie zwangerschapsyoga heb ik zelf nooit gedaan.

Daarom worden de zwangerschapsyoga lessen verzorgd door docent Annika Jannssen. (Zie onder docenten.)

De lessen zijn een aanvulling op een mooie zwangerschap en een goede bevalling. De yogalessen zijn zacht, subtiel, praktisch voor in het dagelijks leven en stimuleren geestelijke en lichamelijke gezondheid van moeder en baby. Al vanaf 12 weken, tot vlak voor de bevalling, kun je meedoen met zwangerschapsyoga!

Slechts 6 personen per les om kwaliteit en persoonlijke aandacht te kunnen waarborgen!

Voordelen van zwangerschapsyoga:

 

– Voor een sterke rug, stabiele bekkenbodem

– Leren ontspannen

– Een moment voor jezelf en je baby

– Praktische tips voor thuis

– Aandacht voor een goede ademhaling, bruikbaar tijdens zwangerschap en bevalling!

– Ontmoet andere zwangere dames, deel je ervaring

– Zwangerschapsyoga stimuleert een natuurlijke bevalling

 

Maria kan je mailen of bellen: 06 205 818 34