Kinderkamp

Welkom / Meerdaagse yoga / Kinderyogakamp


Kinderyogakamp


Jaarlijks organiseert YogaBijMaya een yogakamp voor kinderen en tieners tussen de 8 en 18 jaar. Steeds naar een andere bestemming. Het kamp is steeds in de eerste week van de schoolvakantie van maandag tot donderdag. Er wordt soms gekampeerd in tenten, soms in een huisje of caravan. In de ochtend en avond is er steeds een yogales rondom het thema van het kamp. Daar tussenin is er veel tijd om vrij te spelen, voor creativiteit, we maken uitstapjes, we zingen samen en maken muziek, op de laatste avond verzamelen we rondom een kampvuur.

 

Voorbeeld programma kamp

Natuurlijk doen we iedere dag bij het opstaan en voor het slapen gaan wat yoga oefeningen die passen bij het thema van die dag. Aan het einde van de lange ontspanning kan je s avonds lekker in je slaapzak blijven liggen….!

Bij aankomst op zondag gaan we eerst wat spelletjes doen om elkaar te leren kennen, dan de tenten opzetten en inrichten, vervolgens frietjes eten, en het strand en de omgeving verkennen. We brengen een bezoekje aan de boerderij van mijn zus om te zien wat er allemaal uit en onder die dikke zeeuwse kleigrond groeit. We sluiten de dag af met stampen, springen en dansen rondom de tent om de aarde waarop we gaan kamperen in te wijden.


Yoga Den Bosch - Kinderkamp

Dag twee staat in het teken van water: Misschien kunnen we zwemmen in de zee, anders in het zwembad van de camping. Kan je ook yoga in het water doen??? Wie weet……..We gaan boodschappen doen en koken want we moeten zelf voor ons eten zorgen. Ik ga jullie leren hoe je heel lekker vegetarisch eten kan maken en jullie hebben zelf ook vast ideeën over het maken van lekkere dingen. Iedereen kan zijn of haar favoriete recept een keer maken of uitleggen.


Dag drie staat in het teken van vuur : Dan beginnen we natuurlijk met Zonnegroeten, barbecueën staat op het programma, en wie weet een ECHT kampvuurtje s avonds op het strand…..Daarvoor moeten we hout verzamelen, weten jullie nog hoe dat gaat? Met de voeten over je hoofd naar achter en doorgeven maar…


Op de vierde dag staat de lucht centraal. Met een beetje wind kan je heerlijk vliegeren op het strand. Zelf een mooie vlieger maken in kleuren en vormen die bij je passen ……Ook een speurtocht door de duinen hoort bij deze dag. De laatste avond geef je een boodschap mee aan de wind…


Dan is het de volgende dag alweer tijd om te gaan reizen door de ruimte. In gedachte kan je reizen door ruimte en tijd en met je lichaam ga je deze dag ook op reis. Nadat je alles weer ingepakt hebt en de tenten afgebroken zijn nemen we afscheid van elkaar en ga je met een heleboel ruimte in je hoofd weer lekker naar huis.


Wie begeleiden het kinder yoga vakantie kamp in 2018?

Yoga Den Bosch - Kinderkamp

Maria Palmen . Ervaren kinderyogadocent sinds 2005. afgestudeerd aan de Saswitha docenten opleiding voor yoga en wijsbegeerte op de Sutra s van Patanjali voor kinderen.

Xiomara Pinas. Eerste jaars studente aan de HKU in Utrecht, al jaren deelneemster aan het jongerenprogramma Ajut van Amma en langs die weg ook bekend met yoga en bewustwording.

Petra Wols: kindercoach bij Rots kinderwerkplaats in Vught en kinderyogadocent bij YogaBijMaya


Gaat het zeker door?

Het kinderyogakamp 2018 gaat zeker door. klik hier voor een sfeer impressie


Wat kan je doen in geval van Heimwee?

Als je weet dat je snel last hebt van heimwee of als het je moeilijk lijkt je ouders 4 nachtjes te moeten missen dan kan je vragen of ze in de buurt kunnen gaan kamperen. In de ochtend om 9.15 uur , kunnen je ouders dan meedoen met een yogales op het strand. Zo kan je ze iedere dag even zien. Ook kan je afspreken dat ze je vanuit Den Bosch komen ophalen als je heimwee echt lang aanhoudt.


Wat moet je meenemen?

Een slaapzak , een matje om op te slapen, een kussensloop, je verzekeringskaart, wat kleding , 1 handdoek en 1 badlaken, plastic slippers of waterschoentjes, een kopie van je zwemdiploma, het recept van je vegetarische lievelingsrecept, het telefoonnummer van je ouders, een leesboek, of kleurboek met kleurtjes. Eventueel een lijstje met dingen waar je allergisch voor bent of niet goed tegen kan.Een fiets die prima in orde is.


Wat kost het?

€125 voor leden van YogaBijMaya en leden van Rotskinderwerkplaats; €150,- voor niet leden van YogaBijMaya- Je aanmelding is pas definitief als de betaling binnen is op IBAN:NL43INGB0004228446 tnv YogaBijMaya.


Annuleren

Omdat veel spelletjes en activiteiten pas echt leuk zijn als je met zijn 6en of meer bent zou het jammer zijn als er na aanmelding nog kinderen zouden afvallen. Toch kunnen er natuurlijk omstandigheden zijn waardoor je op het laatste moment niet mee kan. Je krijgt dan je geld terug als dit ernstige omstandigheden zijn, dezelfde als welke een annuleringsverzekering hanteert. Voor de andere kinderen gaat het kamp dan toch gewoon door.


Overig

Heb je nog vragen, bel of mail me dan gerust, ik heb er al weer heel veel zin in.


klik hier om je aan te melden voor het kinderyogakamp 2019© Copyright 2018. All Rights Reserved.