Buiten yoga


BuitenYoga herstelt het gevoel van verbinding met het geheel. Buiten , omringd door levend groen van planten en bomen, de aarde onder de blote voeten, de oneindigheid van lucht en ruimte boven ons, is het duidelijk voelbaar dat we onderdeel uitmaken van iets groots.


Buitenyoga lost het knagende gevoel dat je alleen en afgescheiden bent op, waardoor het knagende verlangen om ons te verbinden op de klassieke manier, verdwijnt. We waren en zijn altijd al verbonden met al het andere, alleen kunnen we dat vaak niet ervaren omdat we opgesloten lijken te zitten in ons lichaam en onze geest, en de “buitenwereld” door onze beperkte zintuigen naar binnen komt.

 

Yoga Den Bosch - \buiten Yoga

Maar eigenlijk bestaat er helemaal geen “buitenwereld”. Deze illusie van afgescheidenheid ( ik tegenover de rest van de wereld) noemen we in de yoga filosofie “Maya”.  Door yoga in de buitenlucht te doen kunnen we gemakkelijker de sluier van Maya( die tussen ons en de buitenwereld in lijkt te hangen, en ons in de illusie van afgescheidenheid brengt) opheffen zodat we weer bij de ervaring van verbondenheid en -onderdeel zijn van de natuur-, komen……..wouw wat een rust geeft Dat. Geen knagend verlangen naar verbinding meer, we zijn immers al verbonden!


Via Actief Ontspannen in het Park maakt Maria, samen met een jaarlijks wisselend team van collega s, buitenyoga voor iedereen gratis toegankelijk. In de maanden juli en augustus is er iedere zondag een gratis buitenles van 10.30 tot 11.30 uur in de kuil bij de IJzeren man. (Prins Hendrik Park) In 2019 staan de lessen in het teken van Yoga en de Hormoonbalans. De meeste lessen worden tijdens de zomer van 2019 daarom verzorgd door Maria.


In de maanden Juli en Augustus is er voor studenten van YogaBijMaya op zaterdag een buitenles van 9.30 tot 10.30 op een “geheime locatie” groen, beschut, en stil.


Daarnaast beoefent zij haar eigen ochtend praktijk van 21 maart tot 21 oktober, startend een half uur voor zonsopgang, buiten op het Taxandriaplein. Iedereen mag de avond van te voren een berichtje sturen en mee komen doen.

 

Buitenapp. Wanneer je hier je naam en telefoonnummer achterlaat voeg ik je toe aan de Buitenapp. YogaInHetGroen. Dan krijg je een berichtje wanneer YogaBijMaya een buitenles geeft. Het verplicht je tot niets.
© Copyright 2018. All Rights Reserved.