Nidra yoga

Welkom / Soorten Yoga / Nidra yoga


Yoga Nidra"Kloppen aan de deur van Diepe Stilte die achter alle activiteit van de geest ligt. Yoga Nidra is een bewustzijnstoestand van de geest. Een ”state of mind”.


Het betekent letterlijk: Yoga Slaap. De geest is teruggetrokken uit de actieve staat, en terwijl je wakker bent, is de hersengolffrequentie die van de diepe slaap. Daardoor rust je heel goed uit en kan je de onbewuste gedachtepatronen “doorzien” die achter veel van je acties schuil gaan. Om van een actieve geest naar de diepe stilte van Yoga Nidra te gaan doorloop je een aantal stappen om voorbij te gaan aan allerlei modificaties van de geest.


Je laat het fysieke lichaam achter je, je laat het adem lichaam achter je, je gaat door het emotionele lichaam heen en eraan voorbij…., je laat het intellectuele lichaam achter je, je gaat door de staat van blijdschap zonder aanleiding heen, je laat het ego tijdelijk los, en je komt in je natuurlijke, oorspronkelijke staat van zijn.

 

Een spiritueel besluit (sankalpha) wat je maakt voorafgaand en meeneemt naar deze bewustzijnstoestand landt diep in het onderbewuste , waardoor de kans dat je het daadwerkelijk gaat uitvoeren groot is.

Yoga Den Bosch - Nidra Yoga

Tijdens Yoga Nidra lig je op de rug, de wervelkolom is horizontaal.Het verschil met meditatie is enorm. In meditatie blijft de geest juist heel wakker, helder en alert en dringt als een laserstraal door tot achter de schijnbare werkelijkheid. Om de geest in deze alerte toestand te houden dient de wervelkolom juist vertikaal te zijn.


Het verschil met Hypnose is dat in Yoga Nidra de hersengolven in de diepe slaap staat zijn maar jij nog wakker en in controle bent. Tijdens hypnose ben je ook in de diepe slaap staat maar niet meer wakker, en niet meer in controle. Je geeft de controle over aan de hypnotiseur. Je weet vaak helemaal niet meer wat je tijdens hypnose het gedaan.


Geef je hier op voor de eerst volgende yoga nidra bijeenkomst op vrijdagavond 5 oktober 2018


© Copyright 2018. All Rights Reserved.