Pilates


Yoga Den Bosch - Pilates

Wat is Pilates:


Pilates is een trainingsmethode die begin vorige eeuw is ontwikkeld voor mensen die langdurig in bed moesten liggen agv ziekte. Deze liggende oefeningen konden zij doen om hun core(basis)spierkracht te behouden. De methode dank haar naam aan Joseph Pilates (geboren Duitsland 1880-1967). De Pilatesmethode is een training waarbij men leert bewust, gezond en vooral veilig te bewegen. In de les, die bestaat uit een reeks grondoefeningen, ligt het accent op het versterken van de dieper liggende spieren en het bewustworden van de samenhang tussen verschillende spiergroepen. Ieder oefening is een combinatie van kracht, souplesse, lichaamscontrole en bewuste ademhaling. Door de methode verbetert je houding en wordt er gezorgd voor meer balans in het lichaam. Bovendien kunnen rug-en schouderklachten worden voorkomen en/of verminderd.


Voor wie is Pilates:

Yoga Bij Maya biedt klassieke pilateslessen aan waarin bewustwording van de core centraal staat, dit in tegenstelling tot perfect pilates wat op veel sportscholen gegeven wordt en waarin het in vorm brengen van het lichaam uitgangspunt is.

In principe kan iedereen die op een rustige, milde manier de core(houdingsspieren) wil voelen, beleven en trainen meedoen. In een kleine groep met persoonlijke aandacht en correcties. Ook heel geschikt als verlengstuk van oefen- en/of fysiotherapie, of als tegenhanger van Yin Yoga.


geef je hier op voor een gratis proefles pilates
© Copyright 2018. All Rights Reserved.