Yoga in theorie en praktijk

Welkom / Verdiepers, Workshops, Masterclasses / Yoga in theorie en praktijk


 Yoga in theorie en praktijkDeze cursus is een introductie in de yoga sutra s van Patanjali.

Deze oude tekst is oorspronkelijk geschreven in het sanskriet. Sommige woorden en begrippen uit deze tekst zijn niet letterlijk met een woord in het nederlands te vertalen.  Wanneer je wat beter bekend raakt met deze begrippen laten de sutra s zich wat gemakkelijker lezen.

In  deze cursus komen  zo n 20 basis begrippen uit de yoga filosofie aan de orde:

de Kosha s (ofwel de 5 lichamen), de Guna s, (eigenschappen van de materie), de Dosha s (bouwstenen van de materie), de Klesha s, (de kleuringen van de geest)  Nirodha,  Vritti s (wervelingen van het denken), Viveka (methode om los te komen),  Citta, Yama, Niyama, Asana , Pranayama, Pratyahara, Dhyana Dharana, Kaivaliya, Samadhi.


De les begint met een korte theoretische inleiding, dan volgt een praktijk gedeelte, vervolgens  gaan we aan de hand van onze ervaringen in de praktijk nog wat dieper in op de theorie, en we sluiten steeds af met een meditatie .


De cursus  wordt in het voorjaar van 2018 gegeven afwisselend op zaterdag en zondagmiddag;  je kan steeds voor een losse workshop inschrijven.


data: 23 febr, 24 mrt  ,7 april, 11 mei,

 

Docent  Priya; voertaal engels, Maria is stand bye voor vertaling.


kosten: €30,- per keer  inclusief lesmateriaal.((€99,- voor alle 4 de lessen)

Voor de volledige cursus van 12 bijeenkomsten loopt een aanvraag voor bijscholingspunten bij de VYN. Maria geeft deze cursus vanaf 28 januari 11.30-12.30 uur bij de Volksuniversiteit in het nederlands.


Je kunt hier inschrijven voor deze cursus.

© Copyright 2018. All Rights Reserved.